PESTICIDI V NAŠI PREHRANI IN NJIHOV VPLIV NA NAŠE ZDRAVJE

VGC Dom na Vidmu, Gregorčičeva 2, Ilirska Bistrica
Sreda, 27. 3. 2019 ob 18.00
Zaradi naraščanja prebivalstva se potrebe po hrani povečujejo. Sorazmerno s temi zahtevami že od leta 1950 strmo narašča poraba pesticidov v intenzivnem kmetijstvu. Uporabljajo se za preprečevanje razvoja, nadzorovanje ali uničenje škodljivih organizmov. Potrošniki se z njihovimi ostanki največkrat srečamo v sadju in zelenjavi, pa tudi v mesu saj se nahajaj

Pri tem se sprašujemo:

- Ali imajo dolgoročne učinke na naše zdravje in okolje?

- So res nevarni in se jim je potrebno izogniti?

- Kaj pa zdravje ljudi, ki so jim pri delu neposredno izpostavljeni ali tistih, ki živijo v okolju, ki je obremenjeno s pesticidi?

Na predavanju si bomo odgovorili na ta in številna druga vprašanja ter se seznanili z najnovejšimi dognanji stroke s tega področja.

Izvajalka aktivnosti je ga. Suzana Poharič.

Vljudno vabljeni k obisku.

Koledar dogodkov