Predstavitev metode Feldenkrais – zavedanje skozi gibanje

Točka moči Postojna Zelena dvorana, Ulica 1.maja 2c, Postojna
Ponedeljek, 5. 10. 2020 ob 19.00

Skozi zavedanje se lahko naučimo gibati z osupljivo lahkotnostjo in svobodo pri tako rekoč katerikoli starosti. Moshe Feldenkrais

 

Vabimo vas na brezplačno lekcijo zavedanja skozi gibanje po metodi Feldenkrais. Z zavedanjem skozi gibanje ohranjamo vitalnost v najširšem pomenu besede na izjemno subtilen način – z lahkotnim gibanjem, združenim z usmerjeno pozornostjo. Naše gibalne sposobnosti raziskujemo v prijetnem, igrivem in radovednem vzdušju. Učinki lekcij so večplastni; poleg izboljšane drže, koordinacije, gibljivosti in ravnotežja lahkotnejše in svobodnejše gibanje pripomore tudi k večji samozavesti in boljši samopodobi. Z odpravljanjem škodljivih vzorcev gibanja, ki negativno vplivajo na kakovost življenja, si povrnemo fleksibilnost telesa, z razbijanjem mišljenjskih in vedenjskih vzorcev, kar je spontana posledica gibalnih lekcij, pa fleksibilnost duha. Metoda Feldenkrais se je izkazala za učinkovito pri blaženju posledic določenih bolezni (multipla skleroza, cerebralna paraliza, Parkinsonova bolezen, kap), blagodejno pa vpliva tudi na okrevanje po izgorelosti.

 

Predstavitev bo trajala 60 minut. Pridite v toplih, udobnih oblačilih, s seboj prinesite ležalno podlogo in odejo. Več informacij: mateja@mikrogib.si, 041 393 513, www.mikrogib.si.

Lekcijo bo vodila dr. Mateja Pate, študentka 4. letnika mednarodnega treninga metode Feldenkrais na Dunaju z licenco za vodenje lekcij zavedanja skozi gibanje.

Prijave- zaradi zagotavljanja ustrezne medsebojne razdalje??

 

Prijava na dogodek

Koledar dogodkov